Initiatiefnemers

Voor en door Accountants

Een aantal vooruitstrevende accountantskantoren hebben een paar jaar geleden besloten een eigen best of breed portal te laten ontwikkelen.  Voor de digitale serviceverlening aan hun klanten wilden ze alleen het allerbeste. Hiervoor hadden ze behoefte aan een instrument dat:

  • - Zeer gebruikvriendelijk is voor zowel klanten als kantoormedewerkers;
  • - Zeer goed beveiligd is;
  • - Volledig klaar is voor de digitale documentuitwisseling met de overheid en banken conform de SBR-standaard;
  • - Geschikt is voor alle gebruikte softwarepakketten binnen het kantoor;
  • - Naadloos aansluit bij de bestaande backofficeprocessen
  • - Zelf geen data zou opslaan maar alle data ontsluit vanuit de bestaande pakketten (ook wel een ''dunne'' portal genoemd)
  • - Een lage Cost of Ownership waarborgt;
  • - Samenwerking tussen accountants en klanten bevordert;

Het resultaat bestaat momenteel uit drie klantvriendelijke services waarmee zowel de accountants als hun klanten cq uitvragende instanties optimaal uit de voeten kunnen.

Inmiddels is het management en beheer van MijnAccountantsPortal, MijnAccoderingsService en MijnUploadService overgedragen aan Acuity. Acuity is een innovatieve IBM Business Partner gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en vermarkten van gebruiksvriendelijke samenwerkplatformen en portals. Bij de doorontwikkeling van MijnAcountantsPortal, MijnAccoderingsService en MijnUploadService wordt Acuity geadviseerd door stuur- en gebruikersgroepen bestaande uit enthousiaste visionairs, klanten, beheerders en gebruikers uit de branche. Doel is om de branche te voorzien van state of the art (samenwerk)platformen waar iedereen veelvuldig en met plezier gebruik van maakt en daadwerkelijk toegevoegde waarde levert.

AC Portal B.V. is eigenaar van MijnAccountantsPortal en MijnAccoderingsService en MijnUploadService. Acuity B.V. heeft een meerderheidsbelang in AC Portal B.V. CaseWare Nederland B.V. heeft een minderheidsbelang in AC Portal.

Factsheet MUSNieuws