Persbericht: Samenwerkingsplatform MijnAccountantsPortal in handen van Acuity

Terug

Apeldoorn/‘s-Hertogenbosch, 10 november 2014

Samenwerkingsplatform MijnAccountantsPortal in handen van Acuity

ICT-dienstverlener Acuity B.V. heeft per 7 november jl. AC Portal B.V., eigenaar van MijnAccountantsPortal, overgenomen van een consortium van CaseWare Nederland en Accountantskantoren . CaseWare Nederland behoudt een minderheidsbelang in AC Portal. Acuity is IBM premier Business Partner en SugarCRM Platinum Partner en verstevigt hiermee haar positie als toonaangevend leverancier van digitale werkomgevingen.

Acuity neemt alle activiteiten van AC Portal over en zal het bedrijf met al haar activiteiten onder dezelfde naam voortzetten. Daarnaast zal synergie en samenwerking worden gezocht met de andere bedrijven van Acuity op het gebied van IBM Connections Cloud, CRM en consultancy ondersteuning. 

Thijs Lenssen, namens het bestuur van AC Portal: “Wij hebben tot verkoop van AC Portal besloten omdat we ons als Accountantskantoren volledig willen focussen op onze kernactiviteiten. Vanzelfsprekend zullen wij als klant MijnAccountantsPortal blijven gebruiken. Acuity heeft de ambitie en de mogelijkheden om door middel van best of breed oplossingen en een excellente dienstverlening uit te groeien tot een toonaangevende leverancier binnen onze branche”.

“Onze concentratie ligt op alles wat met kwaliteit en zekerheid van processen voor financiële verantwoordingsinformatie te maken heeft. Daar hoort zeker een elektronisch samenwerkingsplatform met de klant bij. Vandaar dat wij graag bij MijnAccountantsPortal betrokken blijven”, aldus Richard Schiphorst, algemeen directeur van CaseWare Nederland. “Wij hebben in Acuity de partij gevonden die de juiste kennis en ervaring heeft om de ingezette groeistrategie voort te zetten en te versnellen”..

“Met deze overname bevestigen wij onze strategische intenties om ons een positie in de accountancymarkt te verwerven. Wij willen als leverancier een substantiële en actieve bijdrage gaan leveren aan de toekomstige veranderingen binnen de branche en binnen de kantoren. Daarom zijn wij ook verheugd met het feit dat CaseWare Nederland aan AC Portal verbonden blijft”, aldus Aart Nijkamp, algemeen directeur Acuity. “Nieuwe methodieken en ICT gaan er voor zorgen dat accountants steeds effectiever zullen gaan werken. De klant van de accountant staat met zijn of haar behoeften hierbij centraal. Hierdoor ontstaan nieuwe business modellen en nieuwe vormen van dienstverlening. De branche heeft mensen nodig die durven te innoveren en te veranderen. Wij willen door het ontwikkelen en leveren van passende producten en diensten op een positieve manier deze bijdrage leveren. Denk hierbij, naast MijnAccountantsPortal, aan gebruiksvriendelijke CRM-oplossingen, geïntegreerd met back office en financiële systemen, social software en social media tools. Daar zitten moderne bedrijven in deze tijden van toenemende concurrentie en veeleisende klanten echt op te wachten”.

Het werkgebied van AC Portal ligt in eerste instantie in Nederland. Er zijn plannen om gelijkwaardige samenwerkplatformen binnen andere branches en andere landen uit te gaan rollen.

Factsheet MUSPortals

MijnAccountantsPortal

Met MijnAccountantsPortal kunt u vrijwel alle activiteiten in de richting van uw klant regelen. U onderhoudt eenvoudig en efficient klantcontacten rondom alle relevante financiele data en stukken. U wisselt informatie uit en houdt gegevens up to date. U stelt uw dossierinformatie beschikbaar en u geeft uw klant toegang tot zijn financiele ...

Lees verder

MijnAccorderingsService

Als u er nog niet aan toe bent om alle communicatie met uw klanten vergaand te digitaliseren, kunt u wel alvast een goede start maken. Met de eenvoudige service van MijnAccorderingsService kunt u financiele documenten voor akkoord aanbieden aan uw klanten. Ook regelt u met MijnAccorderingsService eenvoudig de aangifte van KvK Publicatiestukken bij ...

Lees verder