MijnAccountantsPortal

Regel alles uitgebreid met MijnAccountantsPortal (MAP)

Met MijnAccountantsPortal kunt u vrijwel alle activiteiten in de richting van uw klant regelen. U onderhoudt eenvoudig en efficient klantcontacten rondom alle relevante financiele data en stukken. U wisselt informatie uit en houdt gegevens up to date. U stelt uw dossierinformatie beschikbaar en u geeft uw klant toegang tot zijn financiele pakketten. U presenteert eenvoudig (tussentijdse) cijfers en grafieken. Tenslotte gebruikt u de portal om relevante documenten te laten accorderen door uw klant en deze vervolgens direct door te sturen naar de uitvragende instanties, zoals de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en de banken.

MijnAccountantsPortal biedt de volgende functionaliteiten:

Welkomstpagina
De dynamische welkomstpagina is volledig toegespitst op de individuele situatie van uw klant. Hij bevat een lijst met taken en acties die de klant moet uitvoeren, zoals het goedkeuren van een aangifte. Vanuit de welkomstpagina kan de klant met behulp van handige apps direct door naar de andere onderdelen van de portal. Als de klant behoefte heen aan persoonlijke contact met zijn of haar relatiebeheerder, kan hij op de welkomstpagina desgewenst direct een chatgesprek starten.
Gegevensbeheer

In het tabblad Mijn gegevens van de portal ziet uw klant welke gegevens uw kantoor van hem of haar heeft vastgelegd. Denk aan NAW- en KvK-gegevens, gegevens van medewerkers en een overzicht van de contactpersonen van het accountantskantoor. Slimme webkoppelingen zorgen ervoor dat deze gegevens rechtstreeks uit de onderliggende CRM-software van het kantoor worden gehaald. Mijn Accountants Portal kan koppelingen leggen met CRM-systemen van o.a. AFAS, AuditCase, Innolan Alure en Unit4 Business Suite.

Aangiftemanagement

Dit is de plek waar u de aangiftes (in zowel XBRL- en BAPI-formaat als een leesbare versie) richting de overheid en de banken voor uw klant kunt klaarzetten. De klant krijgt een melding via e-mail en kan de aangiftes inzien en goedkeuren. Daarna wordt de aangifte verzonden naar de BAPI/Digipoort (overheid) of de BIV (banken). Dit proces verloopt volgens alle veiligheidseisen. Het inloggen en goedkeuren kan alleen met een combinatie van inlognaam, wachtwoord en sms-authenticatie. Als accountant kunt u monitoren of uw klant de aangifte al heeft goedgekeurd. U kunt ook de statusinformatie van alle klanten tegelijk opvragen. Zo houdt u eenvoudig overzicht over de status van alle uitstaande documenten.

Financieel Dashboard

Uw accountantskantoor kan hier (tussentijdse) cijfers presenteren aan de klant. Denk bijvoorbeeld aan de balans, winst- en verliesrekening, omzetgegevens en kengetallen. Desgewenst kunt u er grafieken van maken. De cijfers kunnen via een XML auditfile (light) of vanuit CaseWare eenvoudig geüpload worden naar de portal.

Mijn Administratie

Op deze plek in de portal kan de klant 'single-sign-on', dus met één enkele aanmelding, inzage krijgen in alle online financiële en salarispakketten die de klant bij het kantoor afneemt. Op dit moment zijn koppelingen beschikbaar voor Twinfield, Loket.nl en Unit4 Salaris.

Elektronisch dossier

Hier vindt de klant de dossierstukken die het accountantskantoor vanuit het dossier beschikbaar stelt, bijvoorbeeld de permanente stukken of de jaarrekening. Deze documenten zitten fysiek niet in de portal maar worden rechtstreeks uit het onderliggende CRM-systeem gehaald. MijnAccountantsPortal heeft koppelingen met o.a. AFAS, AuditCase, Innolan Alure, Unit4 Business-suite en Windows Verkenner.

Contact en communicatie

Via dit tabblad van de portal kan uw klant vragen stellen aan zijn contactpersoon. De vraag komt direct terecht in de mailbox of werkstroom van de bewuste medewerker.
De klant kan veilig alle  documenten uploaden die hij aan zijn accountant moet aanleveren. Het aangeleverde document komt ook nu weer direct terecht in de mailbox of werkstroom van de medewerker die verantwoordelijk is voor de afhandeling.

Demonstratievideo

Vergelijk MijnAccorderingsService met MijnAccountantsPortal
Nieuws